Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο Γιάννης Κότσιρας μας μίλησε για τα τραγούδια που είχε γράψει για το Δημήτρη Μητροπάνο

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε για τα δύο τραγούδια που είχε γράψει για την φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο του δίσκο με τίτλο «Μουσικό κουτί».
Αν και αρχικά είχαν παρουσιαστεί στο Δημήτρη Μητροπάνο, δυστυχώς το αναπάντεχο ταξίδι του στην γειτονιά των αγγέλων, δεν επέτρεψε να ηχογραφηθούν με τη φωνή του. Όμως ο Γιάννης Κότσιρας τα συμπεριέλαβε στον νέο του δίσκο, μεταφέροντας μας μέσα από την ερμηνεία του το πάθος του αγαπημένου του φίλου.
«Κάθε φορά που τα ακούω φαντάζομαι την φωνή του. Αυτή είναι η συναισθηματική φόρτιση που μου δημιουργούν αυτά τα τραγούδια. Και από ότι φαίνεται επειδή μου το έχουν πει πάρα πολλοί, όντως σε αυτά τα τραγούδια βγαίνει από μέσα το άρωμα του Μητροπάνου. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως συγκρίνομαι εγώ μαζί του, είναι τελείως διαφορετικό το πράγμα, αλλά οι περισσότεροι φαντάστηκαν πως θα ήταν αυτά τα τραγούδια με την φωνή του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.»
Τα κομμάτια αυτά είναι το «Δυο Ξένοι» αλλά και το βαρύ ζεϊμπέκικο «Τα μπλουζ των Βαλκανίων» όπου μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω:
Τα μπλούζ των βαλκανίων

Στίχοι:Σταύρος Σταύρου

Μουσική:Γιάννης Κότσιρας

Δύο Ξένοι Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου Μουσική: Γιάννης Κότσιρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.