Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Νέα κυκλοφορία | Κωνσταντίνα – Ο καημός της μάνας

“Ο Καημός της Μάνας”, είναι ένα cd με έξι παραδοσιακά Κυπριακά τραγούδια, σε μουσική της Στάλω Γεωργίου, στίχους του Βασίλη Παναγή, και ερμηνευμένα από την Κωνσταντίνα.
Κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας της Κύπρου με αφορμή την μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής το ’74.
Είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη που έχει η Κωνσταντίνα για την ιδιαίτερη πατρίδα της, και αμέσως αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση των δημιουργών να ερμηνεύσει τα τραγούδια που περιλαμβάνονται σε αύτη τη δουλειά. Τα τραγούδια “μιλούν” απευθείας στη κάρδια του ακροατή καθώς αναφέρονται στο δράμα της Κύπρου, τους αγνοούμενους, τις χαμένες πατρίδες αλλά και το όραμα για την λύση του Κυπριακού θέματος.
Στο ομότιτλο τραγούδι του cd, συμμετέχει ο Λούκας Γιώρκας, επιλογή της ίδιας της Κωνσταντίνας, καθώς είναι ένας νέος Κύπριος καλλιτέχνης που εκτιμά ιδιαίτερα.

Λίγα λόγια από την Κωνσταντίνα: “Δεν Ξεχνώ! Πως μπορώ άλλωστε; Κάνεις μας δεν ξεχνά και τίποτα από όλα όσα ζήσαμε δεν ξεχνιέται! Δεν είναι μόνο ο πόλεμος, ούτε τα χώματα που χάσαμε … μα είναι οι χιλιάδες νεκροί και οι αγνοούμενοι μας. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει μια ανοιχτή πληγή από την τουρκική εισβολή. Μια πληγή που όσο κι αν οι άλλοι νομίζουν πως γιατρεύτηκε με τα χρόνια τόσο πονάει όλους εμάς που την έχουμε. Η δική μου ιστορία; μια από τις χιλιάδες: Ένας πατέρας αγνοούμενος, μια μάνα που πάλεψε ηρωικά για να μεγαλώσει πέντε παιδιά και που στο τέλος “έφυγε” με τον καημό και το μαράζι του αγνοούμενου άντρα της. Σε δεύτερη μοίρα, το σπίτι των παππούδων μας στην κατεχόμενη Κύπρο και οι αναμνήσεις από τα μέρη που ούτε καν σαν επισκέπτες μπορούμε να δούμε …Και μόνο μια ελπίδα, ένα “ Όραμαν” πως κάποια στιγμή θα βρεθεί η λύση και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους τόπους που γεννηθήκαμε και “Να γεμόσουν τα χωρκά με πλάσματα δικά μας”! Κωνσταντίνα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΓνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.