Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Η Σακίρα «χτίζει» σχολείο στην Κολομβία

H Σακίρα, είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες παγκοσμίως αλλά ταυτόχρονα εδώ και πολλά χρόνια διακρίνεται για το φιλανθρωπικό της έργο. Εχει διακρίσεις από πολλούς οργανισμούς και είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στη Κολομβία.
Το 1996 ίδρυσε τον οργανισμό Barefoot Foundation (Pies Descalzos Foundation). Ο στόχος της είναι να διασφαλίσει πως σε κάθε παιδί στη Κολομβία θα παρέχεται μια ποιοτική γνώση και χτίζει σχολεία σε ευάλωτες κοινωνίες. Όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία και με άλλους οργανισμούς αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου.
Μέχρι στιγμής έχουν χτιστεί πέντε σχολεία που παρέχουν γνώση και γεύματα καθημερινά για 4,000 παιδιά.
Πρόσφατα ξεκίνησε η ανέγερση ενός ακόμα σχολείου για τις ευάλωτες οικογένειες στην περιοχή Καρταγκένα στην Κολομβία η οποία διακρίνεται για την βία της και για τις μη προσβάσιμες παροχές της σε νερό και άλλες βασικές ανάγκες. Το σχολείο θα στεγάζει 1,700 παιδιά. Βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο κόσμος μέσα από την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει στη προσωπική της σελίδα στο facebook και ονομάζεται ''Αγόρασε ένα τούβλο''. Εκεί μπορείς να δώσεις από ένα έως 25 δολάρια.
Η εκστρατεία βρίσκεται εδώ  και μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για το σχολείο.
Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε δίνοντας έστω και ένα ευρώ ώστε 1,700 παιδιά να βρουν φως στη γνώση αλλά και φαγητό, μια βασική ανάγκη που δεν παρέχεται σε χιλιάδες παιδιά.
Θα προστεθεί μια  φωτογραφία του προσώπου όλων των συμμετεχόντων στο ψηφιακό μωσαϊκό του σχολείου και ένας τυχερός θα κερδίσει μια προσωπική συνομιλία με τη Σακίρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΓνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.