Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μία ‘ξενάγηση’ στην παραμυθένια πολιτεία της Λιλιπούπολης, της θρυλικής καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής που ακουγόταν, από το 1976 ώς το 1980, από χιλιάδες ακροατές στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, αποτελεί πάντα μια συγκλονιστική εμπειρία.
Εδώ και 37 χρόνια είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι διατηρείται και κληρονομείται, από γενιά σε γενιά, η επιθυμία να ξαναζωντανέψει η μνήμη των παλαιότερων, αλλά και να ανακαλύψουν οι νεότεροι τους μαγικούς ήρωες, τα τοπωνύμια, τη μουσική, την ποίηση και τη φαντασία του μαγικού αυτού κόσμου που όχι μόνο δεν χάθηκε ποτέ από τον χάρτη, αλλά εξακολουθεί να διασκεδάζει, να συγκινεί, να ενθουσιάζει, να ταράζει, να εκπλήσσει και να ξεσηκώνει τους ‘επισκέπτες’ του.
Τον προηγούμενο χειμώνα παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η μουσική παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Μία παράσταση σε σχεδιασμό, σκηνοθεσία και χορογραφία – κίνηση Ρεγγίνας Καπετανάκη, συμπαραγωγή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Αρσάκειων Τοσιτσείων Σχολείων, με τη συμμετοχή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, του σολίστ Βασίλη Αγροκώστα, των Σολίστ και του Ενόργανου Συνόλου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπι στημίου και του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.
Η ‘ψυχή’ των 5 παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν αποτυπώθηκε στο cd «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη – Live από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», που κυκλοφορεί από τη Heaven, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Ένα cd που μεταφέρει όλη την ευαισθησία, τη χαρά, την ανάμνηση αλλά και μια αθωότητα, που στην εποχή που διανύουμε είναι καταλυτική στις καρδιές των ανθρώπων. «Από τότε που άκουγα στο ραδιόφωνο τη Λιλιπούπολη, ως φανατική θαυμάστρια κι εγώ, ονειρευόμουν να ταξιδέψω σε αυτό το μυθικό κόσμο και πραγματικά το ευχαριστήθηκα ώς τα τρίσβαθα της καρδιάς μου. Ξανάγινα παιδί και για άλλη μία φορά διαπίστωσα ότι, παρόλο που έχουν περάσει 3 δεκαετίες, κάποια από τα τραγούδια της Λιλιπούπολης απεικονίζουν την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα» δηλώνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
34 τραγούδια και μελωδίες σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή και μουσική Ν. Κυπουργού, Δ. Μαραγκόπουλου, Λ. Πλάτωνος και Ν. Χριστοδούλου, σε ένα νέο Λιλιπουπολικό ταξίδι. Με την ερμηνεία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, του σολίστ Βασίλη Αγροκώστα, των Σολίστ και του Ενόργανου Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης να βάζουν έναν καινούργιο κρίκο στην αλυσίδα ζωής της Λιλιπούπολης!
H παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» με πολλές εκπλήξεις θα παρουσιαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.