Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ρένα Κουμιώτη: «O Δρόμος ήταν μια μουσική παλέτα. Τραγούδια-πίνακες»

Για τον «Δρόμο», την δισκογραφία της εποχής αλλά και ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου τότε στο θέατρο, μίλησε η Ρένα Κουμιώτη.
Τι καινούριο έφερε ο "Δρόμος" δισκογραφικά αλλά και θεατρικά στην εποχή του;
«Αρχικά να πούμε πως έφερε ένα νούμερο πραγματικών πωλήσεων, που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί, γι' αυτό και έχει μπει στα ελληνικά ρεκόρ: 3.500.000 δίσκοι! Είναι ο εμπορικότερος δίσκος της ελληνικής δισκογραφίας. Πέρα όμως από αυτό, ο Δρόμος ήταν μια μουσική παλέτα Τραγούδια-πίνακες! Κάθε τραγούδι και μια εικόνα, μέσα από την ποιητική ματιά του μεγάλου Λευτέρη Παπαδόπουλου, και όλες αυτές οι ζωγραφιές ντυμένες μουσικά από τον Μίμη Πλέσσα, που προσωπικά τον θεωρώ έναν από τους μεγαλύτερους 'Έλληνες συνθέτες», λέει η Ρένα Κουμιώτη στο περιοδικό People.
Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου τότε στο θέατρο;
«Ο Δρόμος ανέβηκε σαν παράσταση στο θέατρο Κατίνα Παξινού το 1970 εν μέσω της γνωστής πολιτικής κατάστασης. Ήταν κάτι εντελώς ρηξικέλευθο για την εποχή του, με μηνύματα κοινωνικά και πολιτικά. Οι θεατές συνέρρεαν κατά εκατοντάδες, γιατί μην ξεχνάμε πως η κοινωνία τότε διψούσε για κάτι θεατρικά αξιόλογο, που συγχρόνως την ενέπνεε», καταλήγει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.