Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ποια πιστεύει ο Διονύσης Τσακνής πως πρέπει να είναι τα εφόδια ενός ανθρώπου για να προχωρήσει μπροστά, ποιοι άνθρωποι τον επηρέασαν στην πορεία του και τι τον οδήγησε στον δρόμο που τελικά ακολούθησε; Ο μεγάλος τραγουδοποιός απαντάει σε όλα...
Ποια είναι τα εφόδια που χρειάζεται ο άνθρωπος για να προχωρήσει σωστά;
«Τέσσερα είναι τα κύρια: Γνώση, αγάπη, φιλαλήθεια και ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Είμαι κομμουνιστής και πιστεύω πως οποιαδήποτε αρχή έχει ως κέντρο τον άνθρωπο είναι καλοδεχούμενη, επιθυμητή και αναγκαία».
Τι κοινό είχαν οι άνθρωποι που σας επηρέασαν;
«Με συγκινούσαν πάντα οι πρωτοπόροι - στη διανόηση, στην τέχνη, στην καθημερινότητα...» λέει στη real και συνεχίζει: «Εκείνοι που σπάζανε τις νόρμες, που πήγαιναν κόντρα στο ρεύμα, που ήταν απαλλαγμένοι από ιδιοτέλεια και σε πολλές περιπτώσεις έβαζαν το συλλογικό καλό πάνω από τον εαυτό τους. Αλλά με συγκινούσαν και οι ήρωες. Όχι οι άφρονες, όχι εκείνοι που έκαναν αποκοτιές και κουτουράδες, αλλά οι ήρωες με όλη τη σημασία της λέξης. Οι άνθρωποι που... άνοιγαν δρόμους. Τους θαύμαζα και τους ζήλευα».
Εσάς τι σας οδήγησε στον δρόμο που ακολουθήσατε στη ζωή;
«Έχω αναρωτηθεί πάρα πολλές φορές, αλλά δεν έχω δώσει απάντηση. Νομίζω ότι με συνεπήρε η μουσική. Ένιωθα ότι από μέσα της ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος... Ο πατέρας μου άκουγε όπερα και συμφωνικές ορχήστρες, Θεοδωράκη και Χατζιδάκι, ακόμα και ρεμπέτικα. Το μόνο απαγορευμένο είδος μουσικής στο σπίτι μας ήταν τα λαϊκά του συρμού. Διότι κάθε εποχή έχει κάποια τραγούδια τα οποία υπογραμμίζουν την ευκολία των καιρών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.