Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Τώρα κυνηγούν τη διασημότητα και τα σουξέ του ποδαριού»

Για τα «φτηνά» τραγούδια που γίνονται με σκοπό το κέρδος και όχι γιατί έχουν ανάγκη οι δημιουργοί τους να εκφραστούν μιλάει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Στη μουσικοθεατρική παράστασή σας (σ.σ. με Χ. Θηβαίο και Ο. Ιωάννου) έχουν «πρωταγωνιστικό» ρόλο ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις. Υπάρχουν σήμερα τόσο μεγάλοι συνθέτες;
«Φοβάμαι πως όχι... Το «καταραμένο» lifestyle, από τη μία, και το «απολιτικό» που υπάρχει γύρω μας, από την άλλη, δεν γεννούν εμπνεύσεις τέτοιου τύπου. Τώρα κυνηγούν τη διασημότητα και τα σουξέ του ποδαριού. Οι μεγάλοι συνθέτες μας δεν έγραφαν για να γίνουν διάσημοι, ούτε για να πετύχουν σουξεδάκια. Έγραφαν γιατί, αν δεν τα έγραφαν, θα πνίγονταν, θα έσκαγαν από όσα ήθελαν να εκφράσουν, από όσα κατήγγειλαν μέσα από τα τραγούδια τους. Θα μου πεις, δεν υπάρχουν σήμερα πράγματα να «καυτηριάσουν» και να καταγγείλουν; Υπάρχουν, αλλά οι περισσότεροι χώθηκαν στους καναπέδες τους. Και το βρίσκω ιδιαίτερα λυπηρό αυτό. Γιατί πρέπει να υπάρξει επανάσταση και στην τέχνη και γενικότερα, για να αντισταθούμε στην κατάντια της πολιτικής ζωής μας και της καπελωμένης καθημερινότητάς μας»!
Εσύ από τη σκηνή πάντως ασκείς κριτική...
«Οφείλω να κάνω και κάνω, ίσως γι' αυτό και ο κόσμος με ακολουθεί με τόση αγάπη κι αφοσίωση. Περιμένει από μένα να κάνω καυστική κριτική σε όσα ζούμε από σκηνής - και με τα τραγούδια μου και με όσα λέω ενδιάμεσα, 40 χρόνια τώρα».


1 σχόλιο:

  1. Δημιουργικό
    Υπέροχο
    Ονειρεμένο
    Χαρούμενο
    Ιδανικό
    Λουλουδιασμένο
    Ιστορικό
    Αγαπησιάρικο
    Δυναμικό
    Ερωτικό
    Σημαντικό
    Δίκαιο
    Εργατικό
    Καλότυχο
    Αγωνιστικό
    Παραδοσιακό
    Εποικοδομητικό
    Ναζιάρικο
    Τρυφερό
    Έντονο
    2015
    i-diadromi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.