Ο Θάνος Μικρούτσικος ανοίγει τα χαρτιά του στο περιοδικό ΕΓΩ Weekly. Μιλά για τη μουσική, για τη Eurovision και τον κύριο Μίκη Θεοδωράκη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια επίπλαστη πραγματικότητα: «Το Σαββόπουλο, εμένα, Τον Κραουνάκη, τον Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, τον Πορτοκάλογλου, τον Μαχαιρίτσα, τον Μάλαμα, τον Θηβαίο, τον Πασχαλίδη, τον Ιωαννίδη, τον Ανδρέου μας ακούει, ένα σοβαρό ποσοστό του ελληνικού λαού, εκπροσωπούμε όχι παραπάνω από το μισό τοις εκατό του μουσικού τηλεοπτικού προϊόντος» και συνεχίζει «Υπάρχει μία τέτοια ώθηση του lifestyle τραγουδιού, σαν να είναι μόνο αυτό το mainstream- και αυτό είναι πλαστό».
Η Eurovision είναι, σύμφωνα με τη γνώμη του ένα πανηγυράκι και δεν τον ενδιαφέρει «Στη διεθνή «σκακιέρα», κυριαρχεί ο εμπορευματοποιημένο ήχος της Αμερικάνικης μουσικής» καθώς όπως υποστηρίζει πως οι καλλιτέχνες γίνονται καθ εικόνα και καθ ομοίωσιν και τον ενοχλεί στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Ακόμη και εάν του το πρότειναν, δε θα δεχόταν μιας και αφορά νεότερες γενιές και μιλά για τη δύναμη της εικόνας.
«Όταν κυριαρχούσε ο Φοίβος, ο Καρβέλας και το lifestyle, εγώ με τον Μητροπάνο, με το "Στου αιώνα την παράγκα", κάναμε 250.000 δίσκους. Με τον Παπακωνσταντίνου, κάναμε 102 συναυλίες, με πάνω από 5.000 εισιτήρια σε κάθε συναυλία, κατά μέσο όρο. Απλώς αυτά δεν παρουσιάζονταν»
Από το 1950 και έπειτα κυριαρχούν δύο ρεύματα στην Ελλάδα, για τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας. Το έντεχνο νεοελληνικό με εκπροσώπους Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Σαββόπουλο μέχρι και τη Μόνικα. Και ένα άλλο ελαφρό τραγούδι, που με τη φροντίδα της τηλεόρασης έγινε τυποποιημένο. «Στο lifestyle κάποιοι έχουν σπουδαίες ικανότητες».
Με αφορμή την τελευταία του φράση, δεν ονοματίζει ποιους καλλιτέχνες εννοεί, αλλά φέρνει ως παράδειγμα την Άννα Βίσση «ότι υπάρχουν ικανότητες σε κάποιους είναι σαφές. Και ότι στο δικό μας χώρο υπάρχουν και κάποιοι με λιγότερες ικανότητες, είναι επίσης σαφές».
Για τις συνεργασίες του Μίκη Θεοδωράκη με τον Αντώνη Ρέμο και τη Νατάσα Θεοδωρίδου: «Δεν με αφορά τι έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης. Τον σέβομαι, είναι «κολόνα» της νεοελληνικής μουσικής, αλλά μερικές φορές τα κάνει μούσκεμα». Και αναλύει τη θέση του λέγοντας πως η στάση του υποδηλώνει πως δεν θα είναι πειστικοί «Φαντάζεσαι το Χάρη Κατσιμίχα να τραγουδάει το τραγούδι που είπε ο Ρουβάς στη Eurovision; Δεν θα ήταν γελοίο; Αυτό εννοώ».
Τέλος λέει πως δεν είναι δογματικός και αναφέρεται στον μέσο όρο, καθώς και η Χαρούλα Αλεξίου τραγούδησε Θεοφάνους πολύ καλά και οι Κατσιμιχαίοι το «δηλητήριο» του Φοίβου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.