Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Έλλη Πασπαλά: «Δεν έχουμε όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης για την κρίση»

Την άποψή της για το τι πραγματικά έφταιξε και η Ελλάδα έφτασε σε τέτοιο οικονομικό τέλμα εκφράζει η Έλλη Πασπαλά.
Όταν της ζητείται να περιγράψει την ψυχολογία των Ελλήνων σήμερα, η ερμηνεύτρια απαντά: «Επικρατεί ένα τρομερό άγχος. Πιστεύω ότι στη χώρα μας δεν προσέξαμε όσο έπρεπε και γι' αυτό είδαμε να γλιστράνε όλα μέσα από τα χέρια μας και να διαλύεται η ζωή μας. Και τώρα, στο παρά πέντε, καλούμαστε να προλάβουμε και να κρατήσουμε ό,τι έχει μείνει όρθιο. Και βάσει αυτού να ξαναχτίσουμε. Δεν είναι κακό να ξαναχτίζεις. Αλλά είναι οδυνηρό να συνειδητοποιείς ότι κι εσύ συμμετείχες στην καταστροφή, διότι ούτε κι εσύ δεν πρόσεξες».
Άρα μοιράζετε την ευθύνη μεταξύ λαού και πολιτικών...
«Δεν έχουμε όλοι το ίδιο μερίδιο. Κι ας λέει ο κύριος Πάγκαλος ότι «μαζί τα φάγαμε». Ο Πάγκαλος έχει έναν τρόπο να γίνεται προκλητικός. Ενώ συχνά λέει μεγάλες αλήθειες. Δεν έφαγαν όλοι το ίδιο. Και, κακά τα ψέματα, κάποιοι δεν φάγανε τίποτα. Όμως θεωρώ ότι ως κοινωνία έχουμε μεγάλη ευθύνη για ό,τι μας συμβαίνει. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί - άλλωστε εμείς τους εκλέγουμε. Υπήρξε από όλους μας μια ανεύθυνη συμπεριφορά».
Μήπως μας καθοδηγούσαν προς αυτόν τον δρόμο;
«Κοίτα... Τον πολιτικό δεν πρέπει να τον έχουμε ως «πάτερ φαμίλια» ο οποίος μας λέει τι πρέπει να κάνουμε και πώς να συμπεριφερθούμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την εξουσία να μας κατευθύνει, γιατί αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Είμαστε ενήλικες και οφείλουμε, ο καθένας από μόνος του, να ελέγχει τον εαυτό του. Δεν φταίνε οι πολιτικοί που αδιαφορήσαμε για το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε γύρω μας. Ας αναζητήσουμε την ατομική μας ευθύνη. Γιατί δεν σκεφτήκαμε ότι κάπου θα φάμε τα μούτρα μας κι ότι πάμε προς τον γκρεμό; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα στους εκπροσώπους της εξουσίας και να λέμε ότι τα θαλασσώσανε και τα κάνανε μόνοι τους μούσκεμα. Τώρα βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή, πιστεύω, και πρέπει να βρούμε τι πήγε στραβά. Να αφήσουμε κατά μέρος τα πολύ προσωπικά μας συμφέροντα και να βρούμε πάλι μια κοινωνική συνείδηση - την οποία δεν διαθέτουμε, δυστυχώς. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι. Χρειαζόμαστε μια ενδοσκόπηση για να δούμε πώς πρέπει να πορευτούμε. Κάναμε πολλά και τεράστια λάθη. Είτε εν αγνοία μας είτε και εσκεμμένα».

Πηγή: real



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.