Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Βράβευση της Μαρίας Φαραντούρη στην Ιταλία

Στη γνωστή Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη απονέμεται φέτος το διεθνές μουσικό βραβείο ''Premio Tenco", το οποίο έχει καθιερωθεί από το 1974 προς τιμή του Iταλού σύνθετη και τραγουδιστή Luigi Tenco.
Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση για την συμβολή της Eλληνίδας καλλιτέχνιδας στη διάδοση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.
Το βραβείο "Premio Tenco" έχει απονεμηθεί μέχρι σήμερα σε πολλούς γνωστούς ερμηνευτές της διεθνούς μουσικής σκηνής και του τραγουδιού, όπως οι Leonard Cohen, Elvis Costello, Cesaria Evora, Nick Cave, Leo Ferre, George Brassens, Jacques Brel, Joni Mitchell, Milton Nascimento, Mercedes Sosa, Caetano Veloso κ.α.
Η βραδιά απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο "Teatro del Casino" του Sanremo, στα πλαίσια μεγάλης συναυλίας με τη συμμετοχή ξένων και Ιταλών καλλιτεχνών που θα πλαισιώνουν την βραβευμένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια.
Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο της, συνοδευόμενη από τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά και τον Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το "Premio Tenco" πέρα της μουσικής σύνθεσης και στην ποίηση που βασίζονται και αναδεικνύουν τα τραγούδια. Το "Premio Tenco " είναι γνωστό σ' όλο τον κόσμο για την προώθηση του γνήσιου ποιοτικού τραγουδιού που τιμάει τη μουσική, την ποίηση και την ερμηνεία, σε αντίθεση με τα "εύπεπτα τραγούδια της σύντομης μόδας του εμπορίου", όπως αναφέρεται στο καταστατικό του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΓνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.